Doorlooptijd reductie 3D Measuring Machines (Manager Kwaliteitsafdeling)

Bedrijfsprofiel:
Het bedrijf waar ik voor werk, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige complexe metalen en kunststof precisie-onderdelen, op basis van machinale technieken (frezen, draaien en slijpen). Om onze klanten een constante kwaliteit te leveren, investeert ons bedrijf continu in nieuwe productietechnieken en machines. De bedrijfsfilosofie is dan ook gericht op verlaging van de productiekosten door efficiënte verbeteringen en tegelijkertijd het bereiken van een optimale beheersing van de logistiek en kwaliteit.

De uitdaging:
Als onderdeel van de verbetering van de efficiëntie zijn we begonnen met een Six Sigma project in onze meetkamer. Deze meetkamer maakt gebruik van vier 3D-meetmachines om de productiefaciliteit te ondersteunen. In veel gevallen moet de productie van de precisie-onderdelen wachten op de meetresultaten van een meetmachine. Het is daarom erg belangrijk om dit proces vlot mogelijk te houden. Niemand houdt van wachten, en zeker niet wanneer door dit wachten op de meetresultaten productietijd verloren gaat. Vanwege de slechte efficiëntie van dit proces, hebben we ons gericht op een aanzienlijke vermindering van de doorlooptijden van de meetmachines. Doel was het verminderen van de doorlooptijd met ten minste 25%.

Kalibratie en schoonmaken van de taster:
Tijdens het Six Sigma project ontdekten we dat kostbare tijd verloren ging door de kalibratie en reiniging (met de hand) van de taster. We gebruiken op dit momenteel 12 verschillende tasters per meetmachine. Omdat de taster tijdens het meten vervuild raakt door koelvloeistof, spanen en ander vuil, moesten we regelmatig alle tasters handmatig schoonmaken en kalibreren. Dit een zeer tijdrovende klus. De StyliCleaner bleek een oplossing voor ons probleem zijn, omdat deze innovatieve tool de taster automatisch reinigt. We zijn nu in staat ’s nachts of in het weekend alle tasters te reinigen en te kalibreren en dit hoeft dus niet meer tijdens de productie uren.

Dit automatische proces werd geanalyseerd tijdens het Six Sigma-project en we ontdekten de volgende voordelen:

  • Een gemiddelde doorlooptijd-vermindering van ten minste 10% in vergelijking met de oude situatie.
  • Een aanzienlijke verbetering van de herhaalbaarheid en reproduceerbaarheid van een meting. Deze verbetering wordt voornamelijk veroorzaakt door het schoonmaken van de taster (combinatie van reinigingsvloeistof en perslucht).

Met andere woorden:
We hebben niet alleen de doorlooptijd weten verminderen met de StyliCleaner, maar hebben ook een verbetering van de betrouwbaarheid van de metingen weten te bereiken.

Dit resultaat hebben we gemeten door een Gage R & R studie. In de oude situatie (zonder de StyliCleaner) hadden we een Gage R & R van 7-8%. Nu met deze automatische reiniging en kalibratie is de Gage R & R aanzienlijk verbeterd met wel 4%!

Resultaat:
We gebruiken de StyliCleaner nu op al onze meetmachines. Kalibratie en reiniging van de tasters (12 stuks per meetmachine) wordt nu automatisch uitgevoerd buiten de productie-uren. We hoeven niet langer kostbare capaciteit van onze 3D-meetmachines te verliezen en de doorlooptijden zijn aanzienlijk verbeterd. Bovendien is het proces van kalibratie veel beter te beheersen omdat de taster in de meetmachine de kalibratie en reiniging automatisch uitvoert.

De oplossing om uw taster volautomatisch te reinigen